Amerikaan moet twee ton betalen wegens DDoS-aanval van één minuut

Actief meewerken aan een DDoS-aanval is niet zonder risico. Een Amerikaan besloot zijn LOIC-client één minuut lang aan te zetten tijdens een DDoS-aanval op Koch Industries. De man is veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 183.000 dollar.
Amerikaan moet twee ton betalen wegens DDoS-aanval van één minuut
De cyberaanval vond plaats in 2011 en werd georganiseerd door de hackersgroep Anonymous. De hackers stelde instructies beschikbaar waarmee iedere burger eenvoudig een LOIC-client kon inzetten om deel te nemen aan de cyberaanval. Veel mensen deden dit dan ook, zonder na te denken over eventuele consequenties.
De man is dan ook zeker niet de enige geweest die heeft deelgenomen aan de cyberaanval op Koch Industries. De man moet echter wel alle kosten die het bedrijf door de aanval heeft moeten maken zelf vergoeden. Hij wordt dus verantwoordelijk gehouden voor de volledige schade. Koch Industries gaf de 183.000 dollar uit aan het inschakelen van een consultancybedrijf dat hielp verder DDoS-aanval te blokkeren.