Microsoft neemt maatregelen tegen overheidsspionage

Microsoft stelt dat overheidsspionage een constante dreiging is waar het bedrijf zich zorgen over maakt. Het bedrijf maakt daarom bekend data op zijn servers beter te willen beveiligen tegen spionage vanuit overheden. Het bedrijf kondigde afgelopen nacht aan de beveiliging van intern serververkeer en online diensten zoals Outlook, Office 365 en Skydrive te zullen verbeteren. Ook wil het bedrijf transparanter gaan werken.
Microsoft neemt maatregelen tegen overheidsspionage
De IT-reus is direct aan de gang gegaan met het nemen van maatregelen. Microsoft meldt in een blogpost encryptie naar al zijn online diensten uit te willen rollen. Het bedrijf stelt de eerste beveiligingsaanpassingen al te hebben doorgevoerd. Microsoft wil daarnaast transparanter gaan werken en meer openheid geven over beveiliging. Zo wil de organisatie meer openheid geven over de veiligheid van de broncode van de softwarepakketten die het bedrijf aanbiedt.
Duidelijkheid over informatieverzoeken
Microsoft kan door wetgeving verplicht zijn overheden desondanks toegang te geven tot data van klanten. Het bedrijf wil klanten in dit geval duidelijk inlichten over de data die is vrijgegeven. Daarnaast kondigt Microsoft aan dergelijke verzoeken om informatie te zullen aanvechten in de rechtbank.
Het doorvoeren van de nieuwe beveiligingsmaatregelen gaat enige tijd in beslag nemen. Microsoft verwacht alle stappen eind volgend jaar te hebben genomen.