Infoblox lanceert DNS appliance die zichzelf beschermt

Infoblox, gespecialiseerd in geautomatiseerde netwerkcontrole, lanceert de Infoblox Advanced DNS Protection oplossing. De oplossing appliance integreert beveiliging direct in een verstevigde Domain Name System (DNS)-server.
DNS is het adresboek voor elke bestemming op het internet. Het adresboek vertaalt domeinnamen naar IP-adressen. Dit zorgt ervoor dat internetgebruikers alleen een URL hoeven in te voeren en geen ingewikkelde cijfercombinatie hoeven te onthouden. Bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties kunnen niet functioneren zonder een snelle en accurate DNS-dienst voor zowel inkomend als uitgaand (internet)verkeer. Omdat DNS voor iedereen op het internet toegankelijk moet zijn, zijn DNS servers een verleidelijk doelwit voor cybercriminelen, ‘hacktivists’ en andere kwaadwillige groepen. Infoblox speelt hier met Infoblox Advanced DNS Protection op in.
Infoblox lanceert DNS appliance die zichzelf beschermt
Geïntegreerde beveiligingsfuncties
Infoblox Advanced DNS Protection oplossing is een Domain Name System (DNS) appliance met geïntegreerde beveiligingsfuncties. Zo biedt de oplossing bescherming tegen Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen, ‘cache poisoning’, ‘malformed queries’, ‘tunneling’ en andere DNS beveiligingsrisico’s.
Infoblox Advanced DNS Protection analyseert alle inkomende DNS-aanvragen en onderscheidt legitiem verkeer van echte gebruikers van kwaadwillig verkeer afkomstig van een DNS DDoS-aanval. Dit stelt de oplossing in staat DDoS-verkeer te negeren en uitsluitend te reageren op legitieme aanvragen. De website van een onderneming blijft hierdoor ook gedurende een DDoS-aanval gewoon bereikbaar.
Afwijkend DNS-verkeer
Bedrijven en service providers kunnen afwijkend DNS-verkeer detecteren via alle Infoblox Advanced DNS Protection apparaten in hun netwerk. Alle apparaten kunnen worden beheerd in een centraal bedieningspaneel, waardoor direct duidelijk is of afwijkend verkeer is aangetroffen. Dit maakt het mogelijk in een vroeg stadium kwaadwillig verkeer te detecteren en een meer effectieve verdediging in te zetten. Infoblox Advanced DNS Protection systeem wordt regelmatig automatisch geüpdatet met informatie over nieuwe en opkomende bedreigingen. Dit zorgt ervoor dat de oplossing ook de nieuwste vormen van bedreigingen kan detecteren.
“Beveiliging werkt beter wanneer het is ingebouwd dan dat het er aan vasthangt”, zegt Steve Nye, executive vice president van product strategy en corporate development bij Infoblox. “Door beveiliging op een intelligente manier rechtstreeks in de DNS server te integreren, kan Infoblox Advanced DNS Protection voor een verregaande verdediging tegen DNS aanvallen zorgen wat veel krachtiger is en meer inzichten biedt dan het gebruik van een veelheid aan aparte apparaten en diensten.”
Beschikbaarheid
De Infoblox Advanced DNS Protection oplossing bestaat uit het Infoblox Advanced Appliance en de Infoblox Advanced DNS Protection Service. De oplossing is vanaf januari 2014 beschikbaar.