Microsoft introduceert nieuwe beveiligingsfeatures voor Microsoft-accounts

Microsoft voegt een aantal nieuwe beveiligingsopties toe aan Microsoft-accounts. Gebruikers kunnen vanaf nu een overzicht bekijken van recente logins en recent uitgevoerde handelingen.
Microsoft introduceert nieuwe beveiligingsfeatures voor Microsoft-accounts
De nieuwe maatregelen zijn bedoeld om gebruikers meer inzicht te geven in de activiteiten die op hun Microsoft-account plaatsvinden. Gebruikers kunnen met behulp van het overzicht eenvoudig controleren of onbekenden toegang hebben verkregen tot hun account. Zowel geslaagde als mislukte pogingen om in te loggen worden vertoond. Gebruikers krijgen allerlei informatie te zien, waaronder het IP-adres, besturingssysteem en de webbrowser waarmee is ingelogd. Ook is de locatie waar gebruiker die probeerde in te loggen zich bevond zichtbaar.
Nieuwe waarschuwingen
Daarnaast geeft Microsoft gebruikers nieuwe mogelijkheden om via e-mail waarschuwingen te ontvangen. Zo waarschuwt Microsoft gebruikers nu ook als iemand op hun account heeft geprobeerd in te loggen, maar hier niet in is geslaagd.
Een twee-staps-authentificatie is voor Microsoft-accounts al langer optioneel beschikbaar. Gebruikers die ervoor kiezen de beveiligingsmaatregel in te schakelen moeten naast hun wachtwoord ook een code die naar hun mobiele telefoon wordt gestuurd opgegeven. Wie zijn mobiele telefoon kwijt raakt heeft echter een probleem. Microsoft maakt het daarom nu ook mogelijk een reserve-wachtwoord in te stellen. Gebruikers kunnen dit wachtwoord invoeren als zij onverhoopt hun mobiele telefoon zijn kwijtgeraakt.