LinkedIn-bug toont connecties van gebruikers aan onbekenden

Gebruikers kunnen op LinkedIn zelf kiezen hun connecties met bekenden te delen of deze voor iedereen verborgen te houden. Het kan van belang zijn connecties verborgen te houden om een concurrent bijvoorbeeld geen inzicht te geven in het klantenbestand van een bedrijf. LinkedIn heeft echter enige tijd van iedere gebruiker alle connecties voor andere gebruikers zichtbaar gemaakt, ongeacht de instellingen die gebruikers hebben gekozen.
LinkedIn-bug toont connecties van gebruikers aan onbekenden
Het lek is ontdekt door een Nederlandse gebruiker. De gebruiker heeft eind vorige week geprobeerd contact op te nemen met LinkedIn, maar heeft nu ook Webwereld over het probleem ingelicht. “Eergisteren was ik wat aan het surfen op www.linkedin.com en bemerkte dat ik opeens alle contacten van mijn concurrenten zonder problemen kon inzien”, meldt de tipgever aan Webwereld. “Dat is vreemd, omdat in de instellingen van LinkedIn je maar twee opties hebt: of jouw connecties delen met diegenen waar jij ook mee verbonden bent, of alle contacten privé houden. Nu zijn dus plots alle connecties openbaar.”
Tweedegraads connecties
Gebruikers kunnen in LinkedIn een connectie leggen met iemand waarmee zij hebben samengewerkt. Het sociale netwerk geeft aan op welke wijze een persoon met een ander persoon verbonden is. Zo kan een persoon verbonden zijn aan een connectie van een gebruiker. Het gaat in dit geval om een tweedegraads connectie. Bij deze tweedegraads connecties was het mogelijk alle connecties in te zien. Bij derdegraads connecties was dit echter niet mogelijk.
LinkedIn laat in een reactie weten dat het gaat om een bug die inmiddels is verholpen. Het bedrijf kan niet zeggen hoe lang het lek aanwezig is geweest en hoeveel gebruikers hierdoor zijn getroffen.