MDNX neemt Easynet over

MDNX Group, in het verenigd Koninkrijk de grootste onafhankelijke system integrator, neemt het gehele aandelenkapitaal van Easynet over, een wereldwijde leverancier van netwerk-, hosting- en cloudservices. Hierdoor ontstaat de grootste onafhankelijke netwerk- en hostingintegrator in Europa. De activiteiten zullen worden voortgezet onder de merknaam Easynet.

De dynamische nieuwe groep is gericht op het leveren van netwerk-, cloud-, applicatiebeheer-en hostingdiensten aan publieke en particuliere klanten. De nieuwe organisatie, opererend onder de merknaam Easynet, brengt de innovatieve productportfolio's en gedeelde klantenservice verplichtingen van zowel Easynet en MDNX tezamen en combineert technische expertise en sterke track records van beide organisaties in de markt.

Mark Thompson, Chief Executive en oprichter van MDNX, zal de nieuwe Groep gaan leiden. Hij wordt daarbij ondersteund door Wayne Churchill als Chief Operating Officer en Mike Mulford als Chief Financial Officer. Voormalig Easynet Chief Executive, Greg Clarke, zal de rol op zich nemen van niet-uitvoerend voorzitter van de Groep.

Greg Clarke: "IT is verantwoordelijk voor een enorme transformatie bij bedrijven over de hele wereld, waarbij data-, cloud- en applicatiebeheer een vaste plek hebben verworven op de agenda van de directies. Nu meer dan ooit, hebben deze organisaties behoefte aan een betrouwbare en klantgerichte organisatie met innovatie ingebed in al haar activiteiten.”

Hij vervolgt: "Bundeling van krachten met Easynet stelt MDNX in staat te profiteren van het merk Easynet en haar activiteiten te ontplooien buiten het Verenigd Koninkrijk. Tegelijkertijd profiteert Easynet van de kracht en de grote reputatie van MDNX in de publieke sector, evenals zijn indrukwekkend gestructureerde backoffice automatisering, business-systemen en business-model."

Chief Executive Officer van de nieuwe groep, Mark Thompson: "De bundeling van kennis, portfolio en operational excellence van de twee bedrijven biedt ons een springplank om de groei te versnellen. We kunnen de manier waarop internationale bedrijven omgaan met data, informatie en applicaties veranderen. Easynet en MDNX zijn prima uitgelijnd in termen van klanten, producten en service strategieën, zodat het samengaan van de bedrijven een dynamische organisatie creëert. En dat is goed nieuws voor onze klanten."