Kaseya BYOD Suite maakt BYOD-beheer zonder concessies aan privacy mogelijk

Kaseya, leverancier van IT-systeembeheersoftware, introduceert de BYOD Suite. Deze oplossing legt een veilige verbinding tussen bedrijfsdata en zowel smartphones als tablets van werknemers, zonder de privégegevens van medewerkers te beheren. Het bedrijf combineert hiermee dus veiligheid voor het bedrijf met privacy voor personeel.
Kaseya BYOD Suite maakt BYOD-beheer zonder concessies aan privacy mogelijk
Steeds meer werknemers gebruiken hun eigen mobiele apparaat voor het werk. Meer en meer bedrijven spelen hierop in met behulp van Bring Your Own Device (BYOD)-policy’s. BYOD biedt veel gebruiksgemak en kan de productiviteit verhogen, maar stelt bedrijfsdata en -netwerken tegelijkertijd bloot aan extra risico's. Daarnaast maken veel medewerkers zich zorgen over het beheer door de baas van hun persoonlijke gegevens, zoals privé-e-mailaccounts, WhatsApp en andere persoonlijke applicaties.
Zakelijke container
Kaseya speelt hier met de BYOD Suite op in. Bedrijven beheren met dit platform een geavanceerde beveiligingsarchitectuur voor mobiele apparaten die werknemers zelf meebrengen. De Kaseya BYOD Suite bestaat uit apps die een zakelijke ‘container’ creëren op het persoonlijke apparaat van een werknemer. Deze apps scheiden de toegang tot het zakelijke deel van de privédata op het apparaat. Zo heeft het bedrijf volledig beheer over alle bedrijfsgerelateerde data, terwijl persoonlijke gegevens en applicaties op het apparaat afgeschermd zijn en gebruikers wel toegang hebben tot e-mail, gegevens en documenten op het bedrijfsnetwerk. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn data op het apparaat te wissen. Organisaties kunnen met BYOD Suite alleen de bedrijfsdata wissen, waardoor persoonlijke gegevens behouden blijven.
De Kaseya BYOD Suite is eenvoudig te implementeren. Medewerkers hebben dankzij een veilig privaat communicatiekanaal tussen de applicaties en de gateway achter de firewall geen omslachtige VPN’s meer nodig om informatie op afstand te bereiken. De oplossing maakt gebruik van een eigen versleuteling en is dus niet afhankelijk van versleuteling op apparaatniveau. De suite maakt gebruik van security-protocollen met AES 256-versleuteling bovenop een SSL-versleuteling.