Brits bedrijf krijgt boete van 2 ton wegens spam

Het Britse bedrijf First Financial krijgt een boete van 175,000 pond, ruim 200.000 euro, voor het versturen van spam. Het bedrijf stuurde Britten zonder toestemming vooraf aanbiedingen via sms.
Brits bedrijf krijgt boete van 2 ton wegens spam
De zaak is aan het licht gekomen nadat ruim 4.000 klachten waren ingediend tegen de werkwijze van het bedrijf. Het bedrijf kocht volgens Britse waakhond Information Commissioner's Office (ICO) ongeregistreerde simkaarten om niet betrapt te worden. Alle verstuurde sms-berichten verwezen echter naar firstpaydatloanuk.co.uk. Dit is een handelsnaam van First Financial.
'Hi Mate hows u?'
First Financial heeft volgens de waakhond in sommige gevallen geprobeerd over te komen als een bekende van de ontvanger. Zo begonnen sommige berichten met de tekst 'Hi Mate hows u?'. De Britse mediawaakhond Advertising Standards Authority neemt vanwege deze werkwijze in een aparte zaak acties tegen het bedrijf.
De voormalig directeur van het bedrijf werd in oktober al veroordeeld, nadat hij verzuimde bij de ICO te melden dat First Financial persoonsgegevens verwerkte. De man claimde niet met het bedrijf te zijn verbonden, maar kreeg desondanks een geldboete opgelegd.