Integral lanceert USB-schijven met hardwarematige encryptie

Integral lanceert de Courier USB 3.0 Drive en Courier Dual USB 3.0 Drive. Beide schijven zijn voorzien van FIPS-gecertificeerde hardware encryptie. De nieuwe drives zijn ontworpen als een kosteneffectief antwoord op de groeiende vraag naar veilige, eenvoudige en snelle dataopslag.
Integral lanceert USB-schijven met hardwarematige encryptie
De nieuwe USB-schijven zijn gericht op bedrijven die gevoelige data moeten transportere. Hierbij wordt in de praktijk volgens Integral nog steeds onzorgvuldig omgegaan, met het risico op datalekken tot gevolg. De USB-schijven met hardwarematige versleuteling moeten uitkomst bieden.
256-bit AES encryptie
De apparaten zijn uitgerust met 256-bit AES hardware encryptie. De encryptie is gecertificeerd volgens FIPS 197 en FIPS 140-2. Het is niet noodzakelijk software te installeren om de versleutelde USB-schijven te kunnen openen. Bestanden die op de drives worden opgeslagen worden automatisch versleuteld met een wachtwoord.
De Courier Dual USB 3.0 Drive beschikt over een dubbele wachtwoordfunctie. Alle data op de schijven wordt automatisch gewist als meerdere malen achter elkaar een verkeerd wachtwoord wordt ingevoerd. Dit moet voorkomen dat gevoelige data in verkeerde handen valt op het moment dat een USB-schijf wordt verloren of gestolen.
USB-schijven zonder beveiliging
“Data wordt veelal getransporteerd op een USB Drive die even snel bij de winkel op de hoek gekocht is. Pas bij verlies of diefstal van zo’n USB Drive ontstaat er grote paniek als vertrouwelijke bestanden door iedereen bekeken kunnen worden.”, aldus Kees Vogelaar, Area Manager Nederland en Vlaanderen bij Integral. “Vaak wil men in dit soort gevallen geld besparen, wat naar mijn idee een verkeerde gedachte is. Overheden en bedrijven denken ten onrechte dat encrypted UFD’s duur zijn. Dat is een misvatting, ze worden namelijk in steeds grotere aantallen gemaakt waardoor de prijzen dalen. Bovendien staat dit in geen verhouding tot de kosten die het verlies van gevoelige data met zich mee kunnen brengen.”