Cybercriminelen versturen malware als licentiesleutel van Adobe

Adobe waarschuwt gebruikers voor valse e-mailtjes die uit naam van het bedrijf worden verzonden. De e-mails claimen een licentiesleutel voor Adobe-software te bevatten. Het gaat in werkelijkheid echter om malware.
Cybercriminelen versturen malware als licentiesleutel van Adobe
Het bedrijf schrijft in een blogpost dat het gaat om een phishingcampagne waarbij cybercriminelen zich voordoen als Adobe. Cisco waarschuwt dat de e-mail slachtoffers probeert wijs te maken dat zij de Professional Edition Digital Publishing Suite software van Adobe hebben aangeschaft.
ZIP-bestand
De e-mail is voorzien van een ZIP-bestand, dat als bijlage is meegestuurd. Het bericht stelt dat dit ZIP-bestand de licentiesleutel voor de aangeschaft software bevat. Het gecomprimeerde bestand bevat in werkelijkheid echter een applicatie die het systeem probeert malafide code.
Adobe adviseert iedereen die een e-mail ontvangt die een licentiesleutel lijkt te bevatten deze niet te openen en het bericht te verwijderen.