'Kaspersky Internet Security 2014 biedt beste bescherming tegen malware'

Kaspersky Internet Security 2014 biedt op dit moment de beste bescherming tegen malware. ESET Smart Security 7 en Norton Internet Security volgen op korte afstand. Microsoft Security Essentials en McAfee Internet Security laten het tegelijkertijd flink afweten.
'Kaspersky Internet Security 2014 biedt beste bescherming tegen malware'
Dit stelt althans Dennis Technology Labs, dat onderzoek deed naar de effectiviteit van antimalware-oplossingen van bekende beveiligingsbedrijven. Kaspersky Internet Security 2014 beschermt tegen 99 procent van de malware en gaf gedurende het onderzoek geen enkele valse melding. De oplossing komt hiermee als beste uit de bus.
ESET Smart Security 7
ESET Smart Security 7 biedt bescherming tegen 98 procent van de malware en gaf eveneens geen valse meldingen. De oplossing van ESET eindigt hiermee op de tweede positie. Norton Internet Security beschermt tegen 99 procent van alle malware en presteert op dit vlak beter dan ESET Smart Security 7. De oplossing gaf in drie procent van de gevallen echter een valse melding. De antimalware-oplossing van Norton eindigt hiermee op de derde positie.
Microsoft Security Essentials en McAfee Internet Security laten het allebei flink afweten. McAfee Internet Security beschermt tegen 99 procent van alle malware, maar gaf in maar liefst 39 procent van de gevallen een valse melding. Microsoft Security Essentials wist slechts 61 procent van de malware op te sporen, maar gaf slechts in twee procent van de gevallen een valse melding.