'Samsung KNOX bevat een serieus beveiligingslek'

KNOX, het zakelijke beveiligingssysteem van Samsung, bevat een serieus beveiligingslek. Dit stellen onderzoekers van de Israëlische Ben-Gurion Universiteit. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk dataverkeer te onderscheppen, terwijl KNOX hier juist tegen moet beschermen.
'Samsung KNOX bevat een serieus beveiligingslek'
Android Community meldt dat de onderzoekers niet bekend maken waar het lek precies zit, aangezien zij gebruikers van KNOX niet in gevaar willen brengen. Wel stellen de onderzoekers dat het gaat om een 'serieus lek'. Het lek kan worden misbruikt om malafide code op een beveiligd bedrijfsnetwerk te installeren. Vervolgens kunnen aanvallers data op het netwerk aanpassen.
Pijnlijk lek
Het lek is pijnlijk voor Samsung, aangezien het met KNOX bedrijven juist de mogelijkheid wil geven zich extra te beschermen tegen cyberaanvallen. Gebruikers kunnen privé-gegevens op mobiele apparaten met KNOX afschermen van zakelijk data. Door deze scheiding kan zakelijke data op de apparaten extra worden beveiligd, zonder privacy van gebruikers aan te tasten.
KNOX is op dit moment beschikbaar op de Galaxy S4 en Galaxy Note 3. De software moet op korte termijn ook op andere smartphones en tablets beschikbaar worden.