Hackers kunnen de telefoonnummers van Snapchat-gebruikers achterhalen

De beveiliging van Snapchat blijkt lek te zijn. Wie denkt anoniem te kunnen chatten komt bedrogen uit. Beveiligingsonderzoekers melden dat aanvallers eenvoudig zonder toestemming van een gebruiker het telefoonnummer achter een Snapchat-account kunnen achterhalen.
Hackers kunnen de telefoonnummers van Snapchat-gebruikers achterhalen
De kwetsbaarheid is openbaar gemaakt door het beveiligingsbedrijf Gibson Security. Het securitybedrijf stelt Snapchat in augustus al op de hoogte te hebben gesteld van het lek, maar dat Snapchat geen enkele actie heeft ondernomen. De onderzoekers stellen daarom dat het openbaar maken van de kwetsbaarheid in ieders belang is. Met de stap wil Gibson Security Snapchat dwingen actie te ondernemen.
De onderzoekers hebben een uitgebreide handleiding online gezet die uiteenzet hoe cybercriminelen ongevraagd het telefoonnummer van Snapchat-gebruikers kunnen bemachtigen. De kwetsbaarheid is aanwezig in zowel de Android- als iPhone-variant van Snapchat. De onderzoekers benadrukken dat aanvallers niet in staat zijn de Snapchats van gebruikers te openen.