Klanten van Target zijn doelwit van phishingcampagne

Cybercriminelen wisten onlangs malware plaatsen op pinautomaten van de grote Amerikaanse winkelketen Target. 40 miljoen credit- en debitcards zijn gestolen. Target waarschuwt dat de eigenaren van deze kaarten nu het doelwit zijn van een phishingaanval.
Klanten van Target zijn doelwit van phishingcampagne
Target heeft een speciale sectie op zijn website opgericht waar voorbeelden van de phishingmails zijn te vinden. Klanten die twijfelen of een e-mailbericht dat zij hebben ontvangen afkomstig is van cybercriminelen kunnen de mail hierdoor vergelijken met bekende phishingmails die uit naar van Target zijn verzonden. Hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden van de phishingaanval of hoeveel mensen de e-mails hebben ontvangen is onduidelijk.
Cybercriminelen wisten op 27 november 2013 malware te installeren op kassasystemen van nagenoeg alle vestigingen van Target. De malware werd pas op 15 december opgemerkt, wat betekent dat de cybercriminelen ruim twee weken ongehinderd hun gang hebben kunnen gaan. In deze periode hebben zij de gegevens van 40 miljoen credit- en debitkaarten bemachtigd. Het gaat hierbij om het nummer van de kaart, de verloopdatum en de beveiligingscode.