Twee moderators van ondergrondse marktplaats Silk Road 2 opgepakt

Twee moderators van het Silk Road 2-forum zijn aangehouden. Het gaat om een Amerikaan en een Ier die beide in hun eigen land zijn opgepakt. Silk Road 2 is een vernieuwde variant van de beruchte ondergrondse marktplaats Silk Road.
Twee moderators van ondergrondse marktplaats Silk Road 2 opgepakt
Silk Road is een marktplaats die anoniem te benaderen is via het Tor-netwerk. Gebruikers kunnen producten aanschaffen door te betalen via Bitcoins. Allerlei illegale goederen worden op de website aangeboden, zoals wapens en drugs. De oorspronkelijke Silk Road werd enkele maanden geleden door de FBI gesloten. Silk Road 2 is de opvolger van deze gesloten marktplaats.
Libertas en Inigo
TechCrunch meldt nu dat twee moderators van de website zijn opgepakt. Het gaat om de moderators die de online bijnamen 'Libertas' en 'Inigo' gebruiken. Libertas is opgepakt in Ierland, terwijl Inigo van zijn bed is gelicht door de Amerikaanse politie. Een anonieme bron zegt tegen TechCrunch dat bij één van de twee moderators 200.000 euro aan Bitcoins is aangetroffen.
De twee mannen zouden zijn gearresteerd nadat de Amerikaanse en Iers politie Silk Road wisten te infiltreren. Hier wisten zij veel informatie te verzamelen, die uiteindelijk heeft geleid tot de arrestatie van de twee moderators. Wat voor straf de twee boven het hoofd hangt is onbekend.