Apple weert app voor versleutelde groepsgesprekken uit App Store

Een app die het mogelijk maakt versleutelde chatberichten te versturen is door Apple uit de Apple Store geweerd. De ontwikkelaar van Cryptocat stelt dat Apple hiervoor onredelijke argumenten gebruikt en trekt aan de bel.
Apple weert app voor versleutelde groepsgesprekken uit App Store
Cryptocat is ontwikkeld door de ontwikkelaar Nadim Kobeissi. De app is al langer beschikbaar voor andere platformen. Kobeissi ontwikkelde een iOS-variant en meldde de app aan bij Apple's App Store. De app is nu dus door Apple geweigerd en zal dan ook niet in de appwinkel voor het iOS-platform verschijnen. De ontwikkelaar van de app begrijpt niet waarom en meldt dat de app wel gewoon beschikbaar is voor OS X. Voor het Mac-besturingssysteem zou Apple vergelijkbare richtlijnen hanteren als voor zijn mobiele besturingssysteem iOS.
Overeenkomst met Apple
Kobeissi meldt dat hij de exacte argumenten die Apple gebruikt niet bekend mag maken door een overeenkomst die hij heeft gesloten met Apple. Wel meldt de ontwikkelaar op Twitter dat de argumenten onrechtmatig zijn en hij dan ook niet begrijpt waarom de app uit de App Store is geweerd.
De ontwikkelaar waarschuwt dat Apple de argumenten eveneens kan gebruiken om andere apps voor beveiligde groepsgesprekken uit zijn appwinkel te weren. Kobeissi heeft daarom juridisch advies ingewonnen bij de burgerrechtenorganisatie EFF en stelt een rechtszaak tegen Apple te overwegen.