Cybercrimineel biedt FTP-server van BBC te koop aan

Een cybercrimineel blijkt in te hebben gebroken bij de BBC. De hacker heeft inloggegevens voor een FTP-server van de Britse omroep BBC op internet te koop aangeboden.
Cybercrimineel biedt FTP-server van BBC te koop aan
Reuters meldt op basis van bronnen binnen de BBC dat de omroep maatregelen heeft genomen waardoor de te koop aangeboden inloggegevens voor ftp.bbc.co.uk niet langer kunnen worden gebruikt. De BBC wil niet reageren op de cyberaanval en meldt alleen dat de omroep geen commentaar geeft op beveiligingsproblemen.
Ondergrondse hackersfora
De cyberaanval is ontdekt door het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Hold Security. Het bedrijf houdt allerlei ondergrondse hackersfora in de gaten en zag de gestolen inloggegevens van de BBC voorbij komen. De gegevens werden op 25 december voor het eerst aangeboden.
Het is onduidelijk of de cybercrimineel een deal heeft weten te sluiten of data van de BBC heeft gestolen. Onderzoekers van Hold Security hebben hier geen aanwijzigingen voor gevonden.