Meldpunt vuurwerkoverlast weer bereikbaar na DDoS-aanvallen

Het meldpunt vuurwerkoverlast is weer bereikbaar na een reeks cyberaanvallen. De website was sinds Eerste Kerstdag meerdere malen onbereikbaar door verschillende DDoS-websites.
Meldpunt vuurwerkoverlast weer bereikbaar na DDoS-aanvallen
Vuurwerkoverlast.nl is een meldpunt waar burgers eventuele overlast die zij ervaren door te vroeg afgestoken vuurwerk kunnen melden. Het meldpunt is een initiatief van vijftien lokale GroenLinks-fracties uit het hele land. Niet iedereen blijkt echter gelukkig met het meldpunt, aangezien cyberaanvallers het burgers met behulp van DDoS-aanvallen onmogelijk maakte melding te doen van overlast.
Meldpunt vuurwerkoverlast is tijdens de jaarwisseling 2012/2013 voor het eerst in gebruik geweest. In de periode van 21 december 2012 tot 4 januari 2013 kwamen er toen bijna 80.000 meldingen binnen. De teller staat voor dit jaar op het moment van schrijven op 40.479 meldingen. Dit aantal kan de komende dag nog toenemen.