NSA kan backdoors aanbrengen in iPhones

De NSA beschikt over een backdoor in de iPhone. De Amerikaanse geheime dienst zou een speciale tool hebben ontworpen om backdoors te kunnen aanbrengen in de smartphone van Apple.
NSA kan backdoors aanbrengen in iPhones
Dit meldt Der Spiegel op basis van de productencatalogus van de NSA, waarin allerlei spionageproducten en -oplossingen van de geheime dienst worden vertoond. De NSA zet de spyware 'DROPOUTJEEP' in om backdoors aan te brengen in iPhones. De spyware maakt het mogelijk besmette iPhone via sms, WiFi of een 3G-verbinding aan te sturen.
Gegevens onderscheppen
De malware stelt de NSA in staat besmette iPhones nauwlettend in de gaten te houden. De spyware kan dan ook allerlei informatie onderscheppen. Denk hierbij aan verzonden en ontvangen berichten, maar ook aan voicemails of dataverkeer.
De spyware bestaat al sinds de eerste generatie van de iPhone. De NSA kon dit apparaat alleen besmetten met malware als agenten van de organisatie fysiek toegang hadden tot de smartphone. Bij nieuwere varianten zou dit echter niet meer nodig zijn geweest en kon de NSA de apparaten op afstand besmette. Het is onduidelijk of en in welke mate de tool in de praktijk is ingezet.